H Adobe μέλος του ιδρύματος LiMo

Υποστήριξη των τεχνολογιών Flash στην πλατφόρμα LiMo για ενίσχυση των δυνατοτήτων ανάπτυξης κινητών εφαρμογών
Η Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) και το Ίδρυμα LiMo™ ανακοίνωσαν ότι η Adobe γίνεται μέλος της παγκόσμιας κοινοπραξίας των ηγέτιδων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να ενσωματωθεί η πλατφόρμα Adobe® Flash® στην πλατφόρμα LiMo. Η υποστήριξη Flash στην πλατφόρμα LiMo θα επιτρέψει στους παραγωγούς και παρόχους περιεχομένου να δημιουργήσουν εφαρμογές για συσκευές LiMo. Ως μέλος του Ιδρύματος LiMo, η Adobe υποστηρίζει την ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί συνεργατικά και θα παραχθεί εμπορικά από τους σημαντικότερους παρόχους και κατασκευαστές προϊόντων ΟΕΜ, συμπεριλαμβανομένων των LG, NEC, NTT DOCOMO, Orange, Panasonic, Samsung, SK Telecom, Telefonica, Vodafone και Verizon Wireless.
“Το ίδρυμα LiMo αποτελεί παροχέα ουδέτερης πλατφόρμας για κινητές συσκευές και στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τις κοινότητες των παραγωγών περιεχομένου να αναπτυχθούν ελεύθερα σε πλατφόρμα LiMo που χρησιμοποιείται ευρέως από παρόχους,” σχολίασε ο Morgan Gillis, executive director του LiMo Foundation. “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Adobe, ένας πραγματικός ηγέτης στις πλατφόρμες εφαρμογών που επιτρέπουν την προβολή κινηματογραφικού περιεχομένου σε διαφορετικών ειδών οθόνες επέλεξε το Ίδρυμα LiMo, δέχθηκε να εναρμονιστεί με την πλατφόρμα LiMo και να συνεργαστεί με το δικό μας ανοιχτό οικοσύστημα για να δημιουργήσει ευκαιρίες για παραγωγή περιεχομένου, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως.”
Μέσω της συνεργασίας με το Ίδρυμα LiMo, η Adobe θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς περιεχομένου και στους σχεδιαστές να αξιοποιήσουν το Adobe Creative Suite® και άλλα εργαλεία Adobe για τη δημιουργία εφαρμογών για τηλεφωνικές συσκευές με πλατφόρμα LiMo. “Η ενσωμάτωση της πλατφόρμας Flash στο LiMo δημιουργεί μια σημαντική ευκαιρία για την Adobe να επιτύχει τους στόχους της για ανοιχτά standards και διαλειτουργικότητα οθονών με στόχο την προβολή πλούσιου περιεχομένου σε κινητά τηλέφωνα,” σχολίασε ο David Wadhwani, γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος, Flash Platform Business της Adobe.
Το Ίδρυμα LiMo εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2007, με στόχο τη δημιουργία μιας ανοιχτής παγκόσμιας πλατφόρμας για κινητές συσκευές βασισμένης σε Linux, που θα χρησιμοποιείται από όλες τις εταιρείες του κλάδου και θα προσφέρει πλούσια εμπειρία στο χρήστη. Η πλατφόρμα LiMo υποστηρίζει διάφορες εφαρμογές Web και widgets. Οι παραγωγοί περιεχομένου θα μπορούν να χρησιμοποιούν SDKs για τη δημιουργία εφαρμογών Web από τις εταιρείες – μέλη του LiMo από το δεύτερο τρίμηνο του 2010.
Σχετικά με το Ίδρυμα LiMo
Το Ίδρυμα LiMo αποτελεί μια κοινοπραξία των ηγέτιδων εταιρειών της κινητής βιομηχανίας που συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός ανοιχτού και διαφανούς μοντέλου διακυβέρνησης – με κοινή ηγεσία και διαδικασία λήψης αποφάσεων – με στόχο τη δημιουργία λογισμικού συσκευών βασισμένου στο Mobile Linux που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις εταιρείες του κλάδου. Μια πλήρης περιγραφή του LiMo, συμπεριλαμβανομένων  του οράματος, των στόχων, των αρχών και πληροφοριών για τα μέλη υπάρχει στη διεύθυνση http://www.limofoundation.org.

Σχετικά με την πλατφόρμα Adobe Flash
Η πλατφόρμα Adobe Flash είναι κορυφαία πλατφόρμα Web design και ανάπτυξης εφαρμογών, περιεχομένου και video που λειτουργεί σε ποικιλία λειτουργικών συστημάτων και συσκευών και εντάσσεται στο 98 τοις εκατό των υπολογιστών που μπορούν να συνδεθούν στο Internet. Το Flash Player 10 εγκαταστάθηκε σε περισσότερο από 93 τοις εκατό των υπολογιστών από τους πρώτους δέκα μήνες κυκλοφορίας  του. Σύμφωνα με το comScore Media Metrix®, περίπου 75 τοις εκατό των online videos παγκοσμίως προβάλλονται μέσω Adobe Flash τεχνολογίας, καθιστώντας την το No. 1 format για video στο διαδίκτυο. Το Adobe AIR για υπολογιστές έχει εγκατασταθεί σε περισσότερους από 200 εκατομμύρια υπολογιστές και έχει υιοθετηθεί από κορυφαίες εταιρείες του κλάδου όπως Atlantic Records, DIRECTV, FedEx, The New York Times Company και salesforce.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Adobe Flash, επισκεφθείτε http://www.adobe.com/flashplatform.

Σχετικά με το Open Screen Project
Η Adobe ηγείται του Open Screen Project στο οποίο συμμετέχουν 70 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου και συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο περιβάλλον για τις κινητές συσκευές, τους υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη δημιουργία ανεξάρτητων εφαρμογών που μπορούν να ενταχθούν σε πλήθος συσκευών και καταπολεμά τα εμπόδια για την παρουσίαση περιεχομένου σε διαφορετικές οθόνες. Νέοι συνεργάτες είναι οι Disney Media Interactive Group, Nickelodeon, ESPN, MTV.com, Southpark, Symbian Foundation, Freescale, Vizio, MIPS Technologies, Wind River, Addicting Games, Imagination Technologies, Epix, PBS και άλλοι. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Open Screen Project, επισκεφθείτε http://www.openscreenproject.org.

Σχετικά με την Adobe Systems Incorporated
H Adobe φέρνει την επανάσταση στην κατανάλωση ιδεών και πληροφοριών – οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με κάθε μέσο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε http://www.adobe.com

Σχετικά με την ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε. (ADOBE AUTHORIZED DISTRIBUTOR)
Η Άνοδος Α.Ε. ιδρύθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1994, με πεδίο δράσης το χώρο των εφαρμογών της ψηφιακής επικοινωνίας. Από το Μάιο του 1995 η Άνοδος είναι ο αποκλειστικός διανομέας για την Ελλάδα των προϊόντων λογισμικού της εταιρείας Adobe Systems Inc. Από το Δεκέμβριο του 1999 η Άνοδος είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ADOBE και για την Κύπρο και την Μάλτα. H Adobe είναι μία από τις μεγαλύτερες και διασημότερες εταιρείες κατασκευής προγραμμάτων λογισμικού, διεθνώς καταξιωμένη από τα εργαλεία και προγράμματα ψηφιακής απεικόνισης, γραφικού σχεδιασμού, διαχείρισης εγγράφων και δημιουργίας ηλεκτρονικών εντύπων.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.anodos.gr | marketing@anodos.gr | T: 210 97.17.016