H Adobe αποκαλύπτει το AIR για κινητές συσκευές και προετοιμάζεται για την παρουσίαση του Flash Player 10.1

Περίπου 70 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός ανοιχτού κινητού οικοσυστήματος  
Στο Mobile World Congress™ 2010, η Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) ανακοίνωσε τις εξελίξεις στην πλατφόρμα Adobe® Flash® συμπεριλαμβανομένου του Adobe® AIR® για κινητές συσκευές. Πρόκειται για ένα ενιαίο runtime σύστημα δημιουργίας ανεξάρτητων εφαρμογών που θα προκύψουν από το Open Screen Project™, μια κλαδική πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από την Adobe και αριθμεί 70 συνεργάτες. Με την υποστήριξη της πλατφόρμας Android™ που αναμένεται εντός του 2010, το AIR προσφέρει ένα περιβάλλον με πλήθος επιλογών για τη δημιουργία πλούσιων εφαρμογών εκτός του browser του κινητού και σε μια ποικιλία λειτουργικών συστημάτων μέσα από αγορές για κινητά τηλέφωνα και app stores. To AIR βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του Flash® Player 10.1 που αφορούν στις κινητές συσκευές, εξασφαλίζει υψηλή απόδοση σε οθόνες κινητών τηλεφώνων και είναι σχεδιασμένο για να αξιοποιεί τις δυνατότητες των συσκευών για πλουσιότερη και καλύτερη εμπειρία για το χρήστη.
Η Adobe ανακοίνωσε επίσης ότι μια beta του Flash Player 10.1 διατέθηκε σε παραγωγούς περιεχομένου και δημιουργούς κινητών συσκευών παγκοσμίως. Η ευρεία κυκλοφορία του αναμένεται για το πρώτο εξάμηνο του 2010 και αποτελεί το πρώτο συνεπές σύστημα runtime για εφαρμογές του Open Screen Project που επιτρέπουν περιήγηση στο διαδίκτυο για εφαρμογές, περιεχόμενο και υψηλής ευκρίνειας videos σε οθόνες συσκευών όπως smartphones, netbooks, smartbooks, desktops και άλλα. Σύμφωνα με ανάλυση του Ιανουαρίου 2010, περισσότερα από 250 εκατομμύρια smartphones αναμένεται να υποστηρίξουν την πλήρη πλατφόρμα του Flash Player μέχρι το τέλος του 2012. Οι κινητές πλατφόρμες που θα υποστηρίζουν το πλήρες Flash Player είναι οι Android, BlackBerry® , Symbian® OS, Palm® webOS και Windows Mobile®.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι με την πρόοδο του Flash Player 10.1 και το έργο που έχει γίνει από τους δημιουργούς περιεχομένου και τους 70 περίπου συνεργάτες του Open Screen Project μέχρι τώρα και έχει ενσωματωθεί στο beta πρόγραμμα” δήλωσε ο David Wadhwani, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής στο Platform Business της Adobe. “Με την πλατφόρμα Flash να επεκτείνεται περαιτέρω στις κινητές συσκευές, δίνουμε δυνατότητα στους εκδότες περιεχομένου να μεταφέρουν το περιεχόμενο σε κάθε οθόνη, ώστε οι καταναλωτές να έχουν ανοιχτή πρόσβαση στα αγαπημένα τους διαδραστικά μέσα, περιεχόμενα και εφαρμογές σε ποικίλες πλατφόρμες.”
Το Adobe AIR επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να προσφέρουν εφαρμογές Web που ξεφεύγουν από τα όρια του browser. Το Adobe AIR περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που παρέχονται από τα λειτουργικά συστήματα των κινητών συσκευών όπως multi-touch, gesture inputs, accelerometer, geolocation και screen orientation. Με τα εργαλεία της πλατφόρμας Flash και το Adobe Creative Suite®, οι δημιουργοί και εκδότες περιεχομένου και εφαρμογών μπορούν να δημιουργούν, να δοκιμάζουν και να προσφέρουν εφαρμογές σε πολλαπλές συσκευές και λειτουργικά συστήματα με μια αλυσίδα εργαλείων και ένα ενιαίο API για όλες τις πλατφόρμες. Όσοι από τους παραγωγούς περιεχομένου χρησιμοποιούν Adobe® Flash® Professional CS5 με Adobe Packager για iPhone μπορούν να το επαναχρησιμοποιήσουν για το Android.
"Το Adobe AIR 2.0 αποτελεί μια πολύ εξελιγμένη τεχνολογία για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές," σχολίασε η Christy Wyatt, Αντιπρόεδρος Software Applications και Ecosystem στη Motorola. "Ανυπομονούμε να δούμε το AIR στην πλατφόρμα Android ώστε να δημιουργηθούν εφαρμογές που θα ενθουσιάσουν τους τελικούς χρήστες."
Η επέκταση της λειτουργίας του Adobe AIR σε κινητές συσκευές επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να δημιουργούν εφαρμογές που προσαρμόζονται ανάλογα με το περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα ή κωδικό για κάθε συσκευή. Οι εφαρμογές αυτές περιλαμβάνουν διαφορετικές οθόνες προβολής, τεχνικές διάδρασης ανάλογα με την συσκευή, λειτουργικότητα ανάλογα με την κινητή πλατφόρμα, τη σύνδεση και το bandwidth. Το περιεχόμενο μπορεί επίσης να προσωποποιηθεί ανάλογα με την ιστορία του χρήστη και τα κοινωνικά στοιχεία.
Links:

Σχετικά με την πλατφόρμα Adobe Flash
Η πλατφόρμα Adobe Flash είναι κορυφαία πλατφόρμα Web design και ανάπτυξης εφαρμογών, περιεχομένου και video που λειτουργεί σε ποικιλία λειτουργικών συστημάτων και συσκευών και εντάσσεται στο 98 τοις εκατό των υπολογιστών που μπορούν να συνδεθούν στο Internet. Το Flash Player 10 εγκαταστάθηκε σε περισσότερο από 93 τοις εκατό των υπολογιστών από τους πρώτους δέκα μήνες κυκλοφορίας  του. Σύμφωνα με το comScore Media Metrix®, περίπου 75 τοις εκατό των online videos παγκοσμίως προβάλλονται μέσω Adobe Flash τεχνολογίας, καθιστώντας την το No. 1 format για video στο διαδίκτυο. Το Adobe AIR για υπολογιστές έχει εγκατασταθεί σε περισσότερους από 200 εκατομμύρια υπολογιστές και έχει υιοθετηθεί από κορυφαίες εταιρείες του κλάδου όπως Atlantic Records, DIRECTV, FedEx, The New York Times Company και salesforce.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Adobe Flash, επισκεφθείτε http://www.adobe.com/flashplatform.
Open Screen Project
Η Adobe ηγείται του Open Screen Project στο οποίο συμμετέχουν 70 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου και συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο περιβάλλον για τις κινητές συσκευές, τους υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη δημιουργία ανεξάρτητων εφαρμογών που μπορούν να ενταχθούν σε πλήθος συσκευών και καταπολεμά τα εμπόδια για την παρουσίαση περιεχομένου σε διαφορετικές οθόνες. Νέοι συνεργάτες είναι οι Disney Media Interactive Group, Nickelodeon, ESPN, MTV.com, Southpark, Symbian Foundation, Freescale, Vizio, MIPS Technologies, Wind River, Addicting Games, Imagination Technologies, Epix, PBS και άλλοι. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Open Screen Project, επισκεφθείτε http://www.openscreenproject.org.

Σχετικά με την Adobe Systems Incorporated
H Adobe φέρνει την επανάσταση στην κατανάλωση ιδεών και πληροφοριών – οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με κάθε μέσο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε http://www.adobe.com

Σχετικά με την ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε. (ADOBE AUTHORIZED DISTRIBUTOR)
Η Άνοδος Α.Ε. ιδρύθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1994, με πεδίο δράσης το χώρο των εφαρμογών της ψηφιακής επικοινωνίας. Από το Μάιο του 1995 η Άνοδος είναι ο αποκλειστικός Αντιπρόσωπος για την Ελλάδα των προϊόντων λογισμικού της εταιρείας Adobe Systems Inc. Από το Δεκέμβριο του 1999 η Άνοδος είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ADOBE και για την Κύπρο και την Μάλτα. H Adobe είναι μία από τις μεγαλύτερες και διασημότερες εταιρείες κατασκευής προγραμμάτων λογισμικού, διεθνώς καταξιωμένη από τα εργαλεία και προγράμματα ψηφιακής απεικόνισης, γραφικού σχεδιασμού, διαχείρισης εγγράφων και δημιουργίας ηλεκτρονικών εντύπων.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.anodos.gr | marketing@anodos.gr | T: 210 97.17.016