H Adaox ανακοινώνει νέα υπηρεσία On-line scanning

Αθήνα – 15 Οκτωβρίου 2007 – Η Adaox, η εταιρεία που διανέμει στην Ελλάδα τις εφαρμογές ασφαλείας της ESET και τις ολοκληρωμένες λύσεις αποθήκευσης δεδομένων της Acronis, συμμετείχε στην 21η έκθεση Infosystem, που διεξήχθη από 4 έως και 7 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στο stand της εταιρείας, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δουν την καταξιωμένη εφαρμογή Antivirus ESET NOD32, καθώς και την οικογένεια λύσεων back-up και disaster recovery Acronis True Image.

Μεταξύ άλλων η Adaox ανακοίνωσε και τη διάθεση μιας νέας υπηρεσίας on-line scanning.
Ο ESET On-line Scanner, στηρίζεται στην πολυβραβευμένη εφαρμογή ασφαλείας NOD32 και είναι μια δωρεάν, web-based υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες υπολογιστών να κάνουν ολοκληρωμένο έλεγχο και εκκαθάριση του συστήματός τους από ιούς, spyware και γενικώς κάθε είδους κακόβουλο λογισμικό. Να σημειωθεί ότι ο ESET On-line Scanner ανιχνεύει και δια-γράφει το κακόβουλο λογισμικό, χωρίς να είναι απαραίτητη η απεγκατάσταση της υπάρχουσας εφαρμογής antivirus που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Έτσι, ακόμη και οι χρήστες που δεν χρησι-μοποιούν εφαρμογές ασφαλείας της ESET, μπορούν να πάρουν “μια δεύτερη γνώμη” για την κατάσταση του υπολογιστή τους και ταυτόχρονα να διαμορφώσουν μια εκτίμηση για την αποτελεσματικότητα του λογισμικού προστασίας που χρησιμοποιούν ως τώρα.

“Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται κατά του κακόβουλου λογισμικού, δεν είναι όλες εξίσου αποτελεσματικές. Οι περισσότεροι χρήστες τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η εφαρμογή antivirus που χρησιμοποιούν είναι πιθανό να μην μπορεί να εντοπίσει όλα τα είδη malware ή να τους προστατεύσει από νεοεμφανιζόμενες απειλές” δήλωσε πριν από μερικές μέρες ο συνιδρυτής και τεχνικός διευθυντής της ESET, κ. Miroslav Trnka. “Υπάρχουν ακόμη πολλοί χρήστες, που εξακολουθούν να εμπιστεύονται αυτές τις περιορισμένων δυνατοτήτων λύσεις και παρά ταύτα θεωρούν ότι προστατεύονται πλήρως. Η ESET ανέκαθεν στόχευε στο να διευκολύνει όσο γίνεται τους χρήστες στο να κάνουν την καλύτερη επιλογή εφαρμογής antivirus. Είμαστε βέβαιοι ότι εκείνοι που δοκιμάζουν τον ESET On-line Scanner, θα πάρουν μια καλή γεύση των προηγμένων χαρακτηριστικών προστασίας που προσφέρει η ESET”.

Ο ESET On-line Scanner είναι βασισμένος στη ThreatSense®, την τεχνολογία ανίχνευσης με Advanced Heuristics της ESET και παρέχει μια λεπτομερέστατη ανάλυση της κατάστασης του υπολογιστή σε ζητήματα κακόβουλου λογισμικού (malware). Όχι μόνο ανιχνεύει γνωστές και άγνωστες μορφές malware, αλλά καθαρίζει και το σύστημα επιτρέποντας στο χρήστη να λύσει πολλά από τα προβλήματα που σχετίζονται με το malware.

Τα πλεονεκτήματα του ESET On-line Scanner
• Ταχύς και εύκολος στη χρήση: εγκαθίσταται και ενεργοποιείται μέσω ενός απλού button.
• Πάντα ενημερωμένος: χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες υπογραφές (signatures) και τους αλγόριθμους heuristic detection που διαθέτουν τα Threat Labs της ESET.
• Ολοκληρωμένη ανίχνευση malware: τόσο των γνωστών όσο και των άγνωστων μορφών malware συμπεριλαμβανομένων ιών, worms, Trojans, phishing και spyware.
• Ανίχνευση σε βάθος: ακόμη και μέχρι το επίπεδο του κώδικα των απλών και των εκτελέσιμων (.exe) αρχείων, καθώς και των e-mails.
• Ανωνυμία: ο ESET On-line Scanner μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να απαιτείται η παροχή προσωπικών στοιχείων του χρήστη, για τη χρήση της υπηρεσίας
Για να δοκιμάσετε τον ESET On-line Scanner επισκεφθείτε το http://www.adaox.com

Σχετικά με την ADAOX (www.adaox.com)
Η ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση και διανομή κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφάλειας και ανάκτησης δεδομένων, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σήμερα διαθέτει γραφεία στη Λευκωσία, στην ΑΘήνα και στο Ντουμπάι, καθώς και ένα δίκτυο 500 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 13 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων antivirus, antispam, web filtering και monitoring, intrusion detection, Internet bandwidth optimization καθώς και λύσεις για backup, data deployment.

Σχετικά με την ESET (www.eset.com)
Η ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη λογισμικού antivirus και security. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD 32 για να ελέγξει τα προϊόντα της, πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 100 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με συνεργασίες, πωλήσεις, τεχνική υποστήριξη, δελτία τύπου παρακαλούμε επισκεφθείτε το http://www.nod32.gr ή επικοινωνήστε με την εταιρεία:

ADAOX HELLAS
Σεμιτέλου 6, 11528 Αθήνα
Τηλ: (210) 7759270
Fax: (210) 7708955
e-mail: info@adaox.com