Φθηνό φοιτητικό Internet από 27 Μαρτίου

Στις 27 Μαρτίου ξεκινά επισήμως η λειτουργία του προγράμματος ΔΙΟΔΟΣ, που προβλέπει φθηνότερη έως και 50% πρόσβαση στο Internet για φοιτητές.

Το πρόγραμμα Δίοδος αφορά περίπου 600.000 νέους και προσφέρει μόνιμες ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων DSL, στην οικία του φοιτητή, χωρίς ογκοχρέωση και με ονομαστική ταχύτητα τουλάχιστον 384/128 Kbps.

Η πιλοτική φάση του προγράμματος, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι υπουργοί Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, Παιδείας, Μεριέττα Γιαννάκου και Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης.

Ηδη, οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών (ISPs) έχουν κληθεί να να υπογράψουν σύμβαση με το εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και τις προνομιακές συνδρομές που διατίθενται να προσφέρουν. Οι προσφορές των παρόχων θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.diodos.net.gr), μέσω της οποίας θα μπορούν να ενημερώνονται και να εγγράφονται οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή συμμετοχή και όλων των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πρόγραμμα, ενώ σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας υπάρχουν σχέδια για την επέκτασή του και σε επίπεδο σχολείων.

Πάντως, στελέχη επιχειρήσεων του χώρου εκφράζουν επιφυλάξεις για το ΔΙΟΔΟΣ, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτουν όλοι οι ISPs την απαραίτητη υποδομή που θα επιτρέπει την συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα.

Πηγη: http://new.e-go.gr/news/articles.asp?catid=4328&subid=2&pubid=33861

http://www.diodos.net.gr/