Φορετές συσκευές που μας δείχνουν real time πληροφορίες

Είμαι σίγουρος πως σε κάποια χρόνια (ίσως σε καμία 10αριά από τώρα) θα έχουν κυκλοφορήσει κάποια γυαλιά ή άλλου είδους φορετές ηλεκτρονικές συσκευές που θα μας επιτρέπουν να λαμβάνουμε σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες από τα σημεία που εστιάζουμε ή στην χειρότερη περίπτωση που με κάποιο τρόπο τις ζητάμε (π.χ. πατάμε κάποιο κουμπάκι). Για παράδειγμα ένα φανταστικό σενάριο είναι να φοράμε κάποιου είδους γυαλιά όπου μέρος του ενός φακού είναι στην ουσία μια οθόνη που μας προβάλλει πληροφορίες. Περπατάμε στο δρόμο και βλέπουμε ένα αυτοκίνητο, εστιάζουμε την όραση μας στην μάρκα του ή στο σχήμα του και σε λίγα δευτερόλεπτα έχουμε στην φορετή μας οθόνη πληροφορίες για το μοντέλο, τιμή, χαρακτηριστικά και άλλα ενδιαφέροντα δεδομένα.

Μπαίνουμε σε μια δημόσια υπηρεσία (άλλης χώρας – όχι της Ελλάδας, για να μην το λάβετε ως εντελώς αδύνατο να συμβεί στο μέλλον :p ) ,  κοιτάμε για λίγα δευτερόλεπτα στον ηλεκτρονικό πίνακα που βρίσκουμε στην είσοδο και έχουμε στην φορετή οθόνη μας πληροφορίες για τον χώρο, για τα τμήματα, την ιεραρχία, τα ονόματα αυτών που εργάζονται εκείνη τη στιγμή και ποιος μπορεί να μας εξυπηρετήσει και μπορούμε να απευθυνθούμε κλπ. Φεύγουμε από την υπηρεσία και προχωράμε στο δρόμο και χαζεύουμε τις βιτρίνες των καταστημάτων. Χαλβαδιάζουμε κάποια ωραία αθλητικά παπούτσια για μερικά δευτερόλεπτα και έχει φορτώσει και παίζει η αντίστοιχη διαφήμιση στην οθόνη μας, την οποία  μπορούμε (ελπίζω) να αγνοήσουμε και να προχωρήσουμε στην φόρτωση των ουσιαστικών πληροφοριών που είναι η τιμή που τα πουλάει το συγκεκριμένο κατάστημα, η έκπτωση, σε τι μεγέθη τα διαθέτει και τι χρωματολόγιο μέχρι και δυνατότητα online παραγγελίας …

Καταλαβαίνετε ότι τα οφέλη και οι εφαρμογές μια τέτοιας hardware + software + wireless λύσης θα μπορούσαν να ήταν αμέτρητα, εφόσον έχουν λυθεί κάποια βασικά προβλήματα συνδεσιμότητας, ταχύτητας, ασφάλειας κ.α.

Μάλιστα πριν κάποια χρόνια είχα στείλει σχετικό email στην google, χωρίς να λάβω κάποια απάντηση, αλλά πέτυχα σήμερα αυτό και το θυμήθηκα:
http://techcrunch.com/2011/01/10/google-goggle-print-ads-sudoku/
Μπορεί το hardware να είναι διαφορετικό, δηλαδή να χρησιμοποιούν κινητό που στην ουσία φωτογραφίζει και σκανάρει το περιεχόμενο, αλλά το λογισμικό φαίνεται να κάνει πάνω κάτω αυτό που σκεφτόμουν και εγώ.