Φαίνεται πως αρχίζει και ξυπνάει η Microsoft. Ακόμα καλύτερη υποστήριξη CSS3 & HTML5 στον Internet Explorer 10

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λέει η φιλοσοφημένη λαϊκή παροιμία και ισχύει για την Microsoft που μετά από 10 εκδόσεις αποφάσισε επιτέλους να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στην συμβατότητα με τα web standards και τις νέες τεχνολογίες.
Συγκεκριμένα στην Platform Preview έκδοση της που είναι διαθέσιμη και για κατέβασμα από εδώ , υποστηρίζονται CSS3 Gradients και Flexible Box Layout CSS3 Multi-column Layout, Grid Layout , ES5 Strict Mode, Transitions και CSS3 3D Transforms.

Προσωπική μου γνώμη είναι πως για να κερδίσουν πίσω στον IE και τους web developers η Microsoft, πρέπει οπωσδήποτε να ξαναγράψουν από την αρχή τα «Εργαλεία προγραμματισμού (Microsoft Developer Tools)» της  όπως τα αποκαλεί, γιατί είναι δύσχρηστα και τόσο βαριά που πολλές φορές κρασάσουν τον browser, και γενικότερα δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους συγκριτικά πάντα με τα Firebug και την κονσόλα του Chrome.

Αυτά από προγραμματιστικής πλευράς. Από πλευράς αλλαγών στην εμφάνιση δεν φαίνεται ακόμα να έχει αλλάξει κάτι – σε αντίθεση με τον 4άρη Firefox που φαίνεται να αντιγράφει τον Chrome στο γραφικό του περιβάλλον. Τέλος βάρος έχει δοθεί και στην πλήρη υποστήριξη hardware επιτάχυνσης στον IE 10.