Εταιρικό “Phishing”

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε online με 1200 χρήστες PC εταιριών σε Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία και Ιαπωνία είχε ως αποτέλεσμα:

1. Το 39% πιστεύει ότι το IT department της εταιρίας κάνει σωστά την δουλειά του και άρα τους προστατεύει από τυχών ιούς και γενικά απάτες του internet
2. Το 63% σερφάρει στο internet από το γραφείο με μεγαλύτερη σιγουριά, και μπαίνει σε ύποπτες σελίδες για ιούς, αφού πιστεύει ότι το IT department της εταιρίας έχει φροντίσει για τον έλεγχο των σελίδων αυτών.
3. Το 40% παραδέχεται ότι έχει επισκεφθεί κακόβουλους ιστοτόπους, γιατί πιστεύει ότι το IT department της εταιρίας μπορεί να τους δώσει συμβουλές αν κάτι πάει στραβά

Η έρευνα έχει και άλλα στοιχεία που δεν τα γράφω, ανοίγει όμως για μια ακόμη φορά ένα πολύ μεγάλο θέμα, την εξάπλωση των ιών (όλων των ειδών warm,, virus, Trojan, Phishing κτλ) λόγω μη σωστής εκπαίδευσης των χρηστών.

Η ημιμάθεια, λένε και πολύ σωστά, είναι χειρότερη της αμάθειας, Όσοι χρήστες δεν ξέρουν, φοβούνται να δοκιμάσουν κάτι για πρώτη φορά, συνήθως ρωτάνε κάποιον που ξέρει. Αυτοί πάλι που ξέρουν λίγο από όλα και στην ουσία τίποτα, κάνουν πειράματα, και όπως δείχνει και η έρευνα νομίζουν ότι το πιο ασφαλή μέρος για τα πειράματά τους είναι η εταιρία στην οποία δουλεύουν.

Πηγή είδησης