Έσπασε το κλείδωμα τον Vista ( ; )

Υπάρχει ένα ενεργό thread στο φόρουμ των Keznews (χρειάζεται να έχετε account για συμμετοχή), και μια περίληψη στην κεντρική σελίδα του για το σπάσιμο.

Στην ουσία πρόκειται για την χρήση της κοινής και σχετικά απλής μεθόδου επίθεσης brute force, που απλώς παράγει και δοκιμάζει κλειδιά. Εάν κάποιο «πιάσει», τότε πρέπει από μόνοι σας να το ελέγξετε και να δοκιμάσετε αν μπορεί να ενεργοποιηθεί. Σαν μέθοδος σπασίματος δεν είναι ότι καλύτερο, παίρνει αρκετές ώρες, δεν είναι ιδιαιτέρα εύχρηστη αλλά το θέμα είναι πως κάποιοι ισχυρίζονται ότι δουλεύει. Το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει αυτό το σπάσιμο στην Microsoft, είναι ότι από την στιγμή που θα αρχίσει να διαδίδεται και να χρησιμοποιείται και οι χρήστες αρχίσουν να ενεργοποιούν κλειδιά που βρέθηκαν τυχαία με την χρήση αυτής της μεθόδου, θα υπάρχουν περιπτώσεις όπου παράνομοι χρήστες θα έχουν κάνει ενεργοποίηση Vista λειτουργικά, πριν αυτά ακόμα πουληθούν ή που ανήκουν σε άλλους νόμιμους χρήστες που δεν πρόλαβαν να κάνουν το activation.
Επίσης από την στιγμή που αυτή η μέθοδος δουλεύει, το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα θα δούμε ευκολότερα, γρηγορότερα και φιλικότερα προγραμματάκια που θα κάνουν την ίδια δουλειά αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να κάνει τίποτε ο χρήστης, παρά μόνο να τρέξει κάποιο αρχείο που θα αναλάβει το σπάσιμο.

Από την άλλη μεριά στο microsoft-watch.com ( http://www.microsoft-watch.com/content/vista/vista_crack_means_big_trouble.html ) ισχυρίζονται πως το σπάσιμο αυτό κάθε άλλο παρά τέλειο είναι, αφού θα πρέπει να γίνει επανενεργοποίηση μετά από 6 μήνες (κάθε 180 μέρες) και εκτός αυτού όπως δηλώνει η Microsoft θα παρακολουθεί και θα λαμβάνει μέσα για κάθε κλειδί που έχει ενεργοποιηθεί παρανόμως.

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37941
http://keznews.com/2431_Vista_Brute_Force_Keygen
http://www.raymond.cc/blog/archives/2006/12/14/windows-vista-activation-permanently-cracked-proof/

Download Free Windows 10 Technical Preview via Windows Insider Program