Εσοδα 10,2 δις δολαρίων για την Intel

Η Intel Corporation ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο έσοδα $10,2 δις, λειτουργικά έσοδα $3,3 δις, καθαρά έσοδα $2,5 δις και 40 cents έσοδα ανά μετοχή. Τα έσοδα ήταν κάτω από τις τελευταίες εκτιμήσεις της εταιρείας, οι οποίες ανέρχονταν στα $10,4 δις, κυρίως εξαιτίας των χαμηλότερων από τις προβλέψεις παραδόσεων και τιμών των επεξεργαστών για επιτραπέζιους Η/Υ

«Το 2005 ήταν η τρίτη κατά σειρά χρονιά διψήφιας αύξησης εσόδων και κερδών, οδηγώντας στα καλύτερα λειτουργικά αποτελέσματα στην ιστορία της εταιρείας» σχολίασε ο κ. Paul Otellini, President & CEO της Intel. «Παρόλο που κυμανθήκαμε χαμηλότερα από τις προβλέψεις μας στο τέταρτο τρίμηνο, ξεκινήσαμε το 2006 με εντυπωσιακά νέα προϊόντα όπως τα Intel®?Core™ Duo και Viiv™. Η κορυφαία τεχνολογία επεξεργασίας 65nm ενισχύει τις πωλήσεις των επεξεργαστών διπλού πυρήνα, ενώ στα μέσα του έτους αναμένεται η διάθεσή τους και στα υψηλών απαιτήσεων τμήματα της αγοράς. Το 2006 εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει μια ακόμα χρονιά ανάπτυξης για την Intel, καθώς δίνουμε έμφαση στις πλατφόρμες για φορητούς υπολογιστές, το ψηφιακό σπίτι, το ψηφιακό γραφείο και τις αναδυόμενες αγορές.»

Σημείωση: Τα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2005 περιελάμβαναν νομικές και φορολογικές τακτοποιήσεις, οι οποίες συνολικά μείωσαν τα κέρδη ανά μετοχή κατά 6 cents.

Για το 2005 η Intel ξεπέρασε σε απόδοση κάθε άλλη χρονιά, με έσοδα $38,8 δις, λειτουργικά έσοδα $12,1 δις, καθαρά έσοδα $8,7 δις, και κέρδη ανά μετοχή στα $1,40. Τα μερίσματα που πλήρωσε η Intel ήταν τα υψηλότερα στην ιστορία της πλησιάζοντας τα $2 δις, ενώ αξιοποίησε το πρωτοφανές ποσό των $10,6 δις για την επαναγορά 418,4 εκατομμυρίων κοινών μετοχών.

http://www.presspoint.gr/release.asp?id=80779