ESET NOD 32: Tο ταχύτερο Antivirus στα Microsoft Windows Vista

Η ESET, κορυφαία εταιρεία στην προληπτική προστασία των απειλών, ανακοίνωσε ότι το ESET NOD 32 Antivirus κατέκτησε το 42ο βραβείο στο Virus Bulletin (VB 100) στην ανασκόπηση για τον μήνα Φεβρουάριο 2007. Το NOD 32 μετρήθηκε ως το γρηγορότερο Antivirus σε συγκριτικό τεστ μεταξύ 15 προϊόντων σε περιβάλλον Microsoft Windows Vista Business Edition (32 bit ). Η ESET έχει ήδη συμπληρώσει 9 χρόνια συνεχούς επιτυχίας στα συγκεκριμένα συγκριτικά και είναι η εταιρεία που κατέχει τα περισσότερα βραβεία VB 100.

«Μέσα σ’ αυτά τα εννέα χρόνια η ESET έχει κατακτήσει 42 Virus Bulletin (VB 100) βραβεία, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία» είπε ο John Hawes, εκπρόσωπος του Virus Bulletin. «Στην πιο πρόσφατη συγκριτική ανασκόπηση, δεν υπήρχε ούτε μια αστοχία και ούτε ένας λανθασμένος συναγερμός. Αυτό δίνει στην ESET ένα ακόμα τέλειο αποτέλεσμα και σε συνάρτηση με την κορυφαία ταχύτητα το NOD 32 είναι η πιο αποδοτική λύση για την πλατφόρμα των Vista»

Ο Andrew Lee, υπεύθυνος ερευνών της ESET LLC δήλωσε «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάζουμε την 42η νίκη μας στο VB 100, η οποία υπογραμμίζει την ασύγκριτη προληπτική ανίχνευση του NOD 32 σε μία σειρά από πλατφόρμες. Χωρίς αμφιβολία το ESET NOD 32 είναι η γρηγορότερη Antivirus λύση για τα Windows Vista. Το NOD 32 έχει κορυφαία απόδοση και διαθέτει την πιο προηγμένη τεχνολογία καταπολέμησης κακόβουλων απειλών ενώ παράλληλα είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση».

Ο Νεόφυτος Νεοφύτου, Διευθύνων Σύμβουλος της ADAOX δήλωσε: «Η ESET είναι μία από τις πρώτες εταιρείες παροχής λογισμικού ασφαλείας στον κόσμο, που προσφέρουν στα “Microsoft Windows Vista” μια συμβατή και κατάλληλη λύση antivirus. Η πολυβραβευμένη λύση ESET NOD 32 Antivirus, διαθέτει ολοκληρωμένη προστασία μέσω μιας αυτόνομης μηχανής που παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο, από γνωστούς και άγνωστους ιούς, spyware και άλλες κακόβουλες ψηφιακές απειλές. Το 42ο βραβείο VB 100, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ESET προς την αγορά προσφέροντας την πιο γρήγορη και πιο δραστική λύση antivirus στους πελάτες της».

Η υψηλή απόδοση και η χαμηλή χρήση υπολογιστικών πόρων προσφέρει σε απλούς και εταιρικούς χρήστες πλήρη προστασία, με ένα προϊόν σχεδιασμένο να ανανεώνεται αυτόματα στο παρασκήνιο χωρίς να επηρεάζει άλλες τρέχουσες εφαρμογές. Έτσι οι χρήστες έχουν πάντα την πιο επίκαιρη προστασία διαθέσιμη. Το ESET NOD 32 2.7 χρησιμοποιεί την τεχνολογία Threat Sense®, ένα σύστημα υπερσύγχρονης ανίχνευσης βασισμένο στα advanced heuristics με σκοπό την έγκαιρη αναγνώριση άγνωστων ιών, trojans, spyware, rootkits & phishing επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο. Το Threat Sense® περιλαμβάνεται στην μία και μοναδική μηχανή ανίχνευσης που παρέχει πλήρη προστασία, με σκοπό οι χρήστες να μην χρειάζεται να βασίζονται σε πρόσθετες συμπληρωματικές λύσεις για spyware και adware προστασία. Το NOD 32 διατίθεται για 32 & 64 bit εκδόσεις των Windows Vista.

Το VB 100 συνοπτικά

Το βραβείο VB 100 εμφανίστηκε το 1998. Για να είναι σε θέση ένα antivirus να αποκτήσει τον τίτλο και να εμφανίζει το logo του VB 100 πρέπει να έχει υποβληθεί σε τεστ όπου θα πρέπει:
• Να ανιχνεύσει όλους τους ιούς «Ιn the Wild» με κατ’ απαίτηση ανίχνευση (on demand) αλλά και κατά την πρόσβαση (on access) στο αρχείο.
• Να μην έχει λανθασμένους συναγερμούς όταν σαρώνει καθαρά αρχεία.
• Το προϊόν πρέπει να πληροί τα παραπάνω στοιχεία σε κάθε του παρουσία.

Σχετικά με την ADAOX (www.adaox.com)

Η εταιρεία ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση και τη διανομή κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφάλειας, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σήμερα, διαθέτει ένα δίκτυο 500 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 13 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων Antivirus, Antispam, Web Filtering και Monitoring, Intrusion Detection και Internet Bandwith Optimization. Εδρεύει στην Κύπρο.

Σχετικά με την ESET (www.eset.com)

Η εταιρεία ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη λογισμικού antivirus και security. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD32 για να ελέγξει τα προϊόντα της, πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 100 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.

ADAOX HELLAS
Σεμιτέλου 6, 11528 Αθήνα
Τηλ: (210) 7759270
Fax: (210) 7708955
e-mail: info@adaox.com