Εσείς πόσο θα χρεώνατε για αυτά τα logos . . . . . ??? (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

Παρουσιαστήκαν χθες σε συνέντευξη τύπου του κύριου Παναγόπουλου τα νέα σήματα της ΕΡΤ. Η νέα ταυτότητα, πέρα από τη δημιουργία ξεχωριστού λογότυπου για την ΕΤ1, τη ΝΕΤ και την ΕΤ-3, περιλαμβάνει και τη δημιουργία δύο θεματικών λογότυπων, για τις ειδήσεις και για τις αθλητικές εκπομπές, που θα εμφανίζονται στις οθόνες, ανεξάρτητα από το κανάλι προβολής.
Το πακέτο των νέων λογοτύπων ετοίμασε η RED BEE MEDIA Αγγλική εταιρεία η οποια επιλέχτηκε να δημιουργήσει τα νέα λογότυπα με απευθειας αναθεση, διότι ίσως ο κος Παναγόπουλος θεώρει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν γραφίστες με την ανώτερη αισθητική αντίληψη της συγκεκριμένης εταιρείας. Ίσως όμως τα μπέρδεψαν λίγο οι Άγγλοι, διότι τα απλοϊκά αυτά σηματάκια ταιριάζουν περισσότερο για δείκτες στο Μετρό, παρα για λογότυπο κρατικών καναλιών.
Για αυτήν την δουλεία 8 μηνών!!! η Αγγλική εταιρεία αμοιφθηκε με το εξωφρενικό ποσο του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, μόλις 200 χιλιάρικα για το κάθε σηματάκι.


Σε κάποιους ίσως αρέσουν, αλλά το κόστος τους είναι απαράδεκτα υψηλο για κατι το τοσο απλοικο γραφιστικα. Το γιατί δεν διενεργήθηκε διαγωνισμός είναι κάτι το απορίας άξιον, εκτός αν συμβαίνουν αλλα ύποπτα πράγματα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι το ότι σεβασμός προς τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου δεν υφίσταται.

http://www.ert3.gr/news/et3newsbody.asp?ID=397373

———————————————————-
Ανανεωση 6-6-2008
Στο πακέτο των 1.2 εκ. λέγετε πως περιλαμβάνονται και τα “animated τηλεοπτικά σήματα, τα video trailer των τριών σταθμών και της ψηφιακής και γενικά αφορά το σύνολο της πρωοθητικής καμπάνιας” ( http://www.vcdc.gr/forum/viewtopic.php?t=13315&highlight= )