Εργαζόμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση για επίθεση hacking!

Εργαζόμενος καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση διότι εισέβαλε στο δίκτυο του πρώην εργοδότη του!
Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της 30 Αυγούστου 2004, έσπασε τα συστήματα ασφαλείας των ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας MESC (California’s Manufacturing Electronic Sales Corp.) που εδρεύει στην Σάντα Κλάρα, στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2003. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, διέγραψε τα στοιχεία, διάβασε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, και κατέβασε μια ιδιόκτητη βάση δεδομένων από το δίκτυο χρησιμοποιώντας το PC Anywhere remote control.
Μετά από μισό και πλεόν χρόνο από την ανακοίνωση, βγήκε η απόφαση του δικάστηρίου που ήταν καταδικαστική. Πέντε μήνες φυλάκιση και τρεις μήνες επιπλέον εποπτείας του. Επίσης κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 45 χιλ. δολλαρίων!!
“Ελπίζουμε ότι περιπτώσεις σαν και αυτές στέλνουν το μήνυμα ότι η εισβολή στο δίκτυο υπολογιστών του προηγούμενου εργοδότη δεν είναι ένα απλό ζήτημα” λέει ο προϊστάμενος του Αμερικανικού τμήματος δικαιοσύνης για θέματα hacking και μονάδων πνευματικής ιδιοκτησίας. “Είναι ένα ομοσπονδιακό έγκλημα που θα μπορούσε να σας υποβάλει στη φυλάκιση.”

Περισσότερα στο άρθρο που ακολουθεί :
http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,120069,00.asp