Έλληνες Εργοδότες ( ; ) στην Πληροφορική

Στις μέρες μας λένε πως η ανεργία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα…Αυτό που δεν λένε είναι πόσο άσχετοι ή απλά πόσο συμφεροντολόγοι είναι οι έλληνες επιχειρηματίες Θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ…
Την προηγούμενη Παρασκευή παράτησα μια δουλειά γιατί δεν έδινε ο εργοδότης (να τον κάνει ο θεός) ασφάλιση κτλ πράγμα απαράδεκτο.
Ξεκίνησα και εγώ ο κακομοίρης από Δευτέρα να βρω μια δουλειά μέσω εφημερίδας ή από κάποια site.
Το τι έχω δει από την Δευτέρα δεν λέγεται. Καθένας ζητά ότι του κατέβει.
Εγώ είμαι 20 χρονών μπορεί να μου πει κάποιος πως θα έχω πέντε ή τέσσερα χρόνια εμπειρίας στην δουλειά; Και πως θα την αποκτήσω αν όλοι ζητάνε τέτοια προϋπηρεσία; Το προσπερνάμε όμως, δεν ήταν σε πολλές αγγελίες παρά μόνο σε μεγάλες εταιρίες.
Πως όμως μπορώ να ξέρω από όλες τις γλώσσες που υπάρχουν για να πιάσω μια δουλειά; Δηλαδή αυτοί που έχουν μια εταιρία, αν έχουν σχέση με το χώρο βέβαια γιατί πολλοί είναι απλά επιχειρηματίες, ξυπνήσανε μια μέρα στα 25 τους και ήξεραν όλες τις γλώσσες προγραμματισμού; Αυτά τα μαθαίνεις κάνοντας projects με τον καιρό (πάντα η δικιά μου ταπεινή άποψη).
Εντάξει όμως το προσπερνάμε ΚΑΙ αυτό.
Το γελοίο όμως είναι το άσχετο των απαιτήσεων μεταξύ τους…εκεί ήταν που εξοργίστηκα. Ο ένας θέλει web developer ο οποίος να ξέρει HTML, PHP, ASP, όλες τις νέες τεχνολογίες της Microsoft (φτου, φτου!) κτλ και στο τέλος σου αφήνει και ένα Flash!!!!!!! Έτσι για να χαρείς! Συγνώμη άνθρωπέ μου σου είπα εγώ ότι θέλω να ασχοληθώ με γραφικά και time based τρελίτσες; Μια χαρά είναι το Flash απλά εμένα δεν μου ταιριάζει, κώδικα γράφω… και πριν πει κανείς ότι έχει Action Script ναι αλλά αυτοί δεν ζητάνε αυτό ζητάνε όλο το πακέτο. Σαν developer γιατί να γνωρίζω Photoshop ή Corel Draw ή οτιδήποτε παρόμοιο πρόγραμμα; Μήπως οι Έλληνες επιχειρηματίες ψάχνουν για το γνωστό “τα κάνει όλα και συμφέρει”; Μέχρι και Developer με γνώσεις δικτύων συνάντησα. Τώρα το αν έχω εγώ αυτά τα προσόντα είναι άλλο θέμα. Όμως δεν το θεωρώ δίκαιο και δεν θεωρώ σοβαρούς ανθρώπους και επιχειρηματίες αυτούς που τα ζητάνε…γι’ αυτό και δεν στεριώνει καμία εταιρία σε αυτή τη χώρα 😛
Μπορεί η σκέψη μου να είναι μπερδεμένη από την απογοήτευση το άγχος και τα νεύρα που έχω τον τελευταίο καιρό αλλά δεν πιστεύω πως είναι λάθος. Απλά θα ήθελα να μάθω αν είμαι υπερβολικός….