Εξαγορές on line βρίσκονται στο προσκήνιο του Iντερνετ

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως μηχανή αναζήτησης Google και η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα της καλωδιακής τηλεόρασης Comcast ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα συζητήσεις για το ενδεχόμενο εξαγοράς της μονάδας Internet της Time Warner, America Online.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές κοντά στις συζητήσεις, οι τρεις εταιρείες ενδεχόμενως θα συστήσουν μία νέα επιχείρηση, η οποία θα εστιάσει τις δραστηριότητες της στις online πωλήσεις ταινιών και περιεχομένου βίντεο.
Google και Comcast θα έχουν μειοψηφικό μερίδιο στη νέα εταιρεία, το οποίο, σύμφωνα με την Wall Street Journal, μπορεί να κοστίσει έως 5 δισ. δολάρια.
Η συνολική αξία της AOL υπολογίζεται σε 11,9 με 21 δισ. δολάρια. Η πίεση στον διευθύνοντα σύμβουλο της Time Warner, Ρίτσαρντ Πάρσονς, να πωλήσει μέρος ή ολόκληρη την America On Line, έχει αυξηθεί, καθώς οι μέτοχοι κατηγορούν τη διοίκηση για την κατρακύλα της μετοχής.
Η Google και η Comcast προσέγγισαν την Time Warner μετά τη δημοσιοποίηση, τον Σεπτέμβριο, των συζητήσεων με την Microsoft για την πώληση μειοψηφικού μεριδίου της AOL.
Οι υποψήφιοι αγοραστές θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την επιτυχία της AOL στην προσέλκυση νέων πελατών, προσθέτοντας το βίντεο στις ιστοσελίδες τους.
Η μετοχή της Time Warner (στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης) ενισχύεται κατά 1,8% στα 17,80 δολάρια (-10% από τις αρχές του έτους).
Η Google έκλεισε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη με απώλειες 5,13 δολαρίων στα 300,97 δολάρια, ενώ η Comcast υποχώρησε κατά 40 σεντς στα 27,92 δολάρια.