Δελτίο Τύπου : NOD 32: Καινούριες διακρίσεις, σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική

Το γερμανικό ερευνητικό ινστιτούτο AV – Test . org , το περιοδικό Windows της Μέσης Ανατολής και η αμερικανική δικτυακή κοινότητα http://www.pro-networks.org χάρισαν στο κορυφαίο πρόγραμμα προστασίας από ιούς ( antivirus system ) NOD 32 , καινούριες, σπουδαίες διακρίσεις, σε συγκριτικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα (Αύγουστο 2005).

Ειδικότερα, σε μελέτη που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα το ερευνητικό ινστιτούτο AV Test . org , που βρίσκεται υπό την αιγίδα του πανεπιστήμιου του Μαγδεμβούργου, επιβεβαιώθηκε εκ νέου η αποτελεσματικότητα του NOD 32 έναντι άγνωστων, μη καταγεγραμμένων ψηφιακών απειλών ( unknown threats ). Όπως καταδείχθηκε στη μελέτη, το NOD 32 ανίχνευσε και τις 6 παραλλαγές του worm Win 32/ Zotob ( A , B , C , D , E , F ), χωρίς την προσθήκη καινούριων virus signatures και χωρίς τη λήψη αντιβιοτικού, χάρις στα advanced heuristics , τα τεχνητής νοημοσύνης εργαλεία εντοπισμού, που «οσμίζονται» τις καινούριες ψηφιακές απειλές από τον τρόπο συμπεριφοράς τους. Διαμετρικά αντίθετη ήταν η συμπεριφορά άλλων antivirus (όπως του Norton λ.χ.), που στην πλειονότητά τους όχι μόνο δεν μπόρεσαν να αποκρούσουν αυτόματα τα συγκεκριμένα worms , αλλά απαιτήθηκε αρκετός χρόνος προκειμένου να εκδώσουν το κατάλληλο αντιβιοτικό, μέσω της διαδικασίας ενημέρωσης μέσω διαδικτύου ( internet update ). Στο μεσοδιάστημα αυτό, εκατομμύρια συστήματα ήταν έκθετα στον κίνδυνο, ενώ χιλιάδες άλλα μολύνθηκαν. Σημειώνεται ότι, το worm Zotob πρωτοεμφανίστηκε στις 14 Αυγούστου 2005 και μέσα σε λίγες ώρες προκάλεσε σημαντικές ζημιές, μεταξύ άλλων και σε υπολογιστές του CNN και των New York Times . Περισσότερα στοιχεία για τη μελέτη είναι διαθέσιμα στο http://www.av-test.org/ .

Επίσης, σε συγκριτικό τεστ του τεύχους Σεπτεμβρίου του περιοδικού Windows Middle East , το NOD 32 απέσπασε τις διακρίσεις της καλύτερης απόδοσης best performance ») και της προτίμησης του εκδότη editor s choice ») , υπερισχύοντας των Norton Internet Security 2005, eTrust EZ Antivirus 2005, Dr.Web Antivirus, Sophos Small Business Suite και Trend Micro Pc – Cillin Internet Security 12. Η δοκιμή των ανωτέρω εφαρμογών επικεντρώθηκε σε τρεις άξονες, στην αποτελεσματικότητα έναντι ιών και λοιπών ψηφιακών απειλών, στα χαρακτηριστικά της κάθε λύσης και στο αγοραστικό κόστος. Στην πρώτη κατηγορία, το NOD 32 χαρακτηρίζεται από το περιοδικό ως απόλυτα αποτελεσματικό και εκθειάζεται η «πανίσχυρη» μηχανή ανίχνευσής του, καθώς και τα advanced heuristics . Στη δεύτερη κατηγορία, χαρακτηρίζεται από το περιοδικό ως το «ταχύτερο και ελαφρύτερο πρόγραμμα, που αφήνει ανεπαίσθητα αποτυπώματα στον υπολογιστή και καταναλώνει ελάχιστους πόρους». Σημειώνεται ότι, το Windows Middle East κυκλοφορεί κάθε μήνα σε 6 χώρες στη Μέση Ανατολή, στην αραβική και την αγγλική γλώσσα, και θεωρείται ως ένα από τα εγκυρότερα περιοδικά πληροφορικής που εκδίδονται στην περιοχή. Ολόκληρο το τεστ βρίσκεται εδώ: http://www.itp.net/grouptests/details.php?id=54 .

Τέλος, σε μακροσκελή αναφορά ( review ) του http://www.pro-networks.org με ημερομηνία 11/08/2005, η καινούρια έκδοση του NOD 32 ( version 2.5) αξιολογήθηκε σχεδόν με άριστα (9 στα 10), συγκρινόμενη παράλληλα και με άλλες, αντίστοιχες λύσεις πάνω στην πλατφόρμα Windows XP SP 2. Όπως περίπου αναφέρεται στην αξιολόγηση, το NOD 32 είναι ταχύτατο, καταναλώνει λίγους πόρους, είναι αποτελεσματικότατο στην ανίχνευση και έχει προσιτή τιμή. Το http://www.pro-networks.org/ αποτελεί τεχνολογική δικτυακή κοινότητα με περισσότερoυς από 50 εργαζομένους, δεκάδες εθελοντές και 80 χιλιάδες μέλη. Εδρεύει στην Αμερική. Ολόκληρο το review είναι διαθέσιμο εδώ:

http://www.pro-networks.org/forum/viewtopic.php?t=61383 .

Το NOD 32 ( www . NOD 32. gr ) είναι το πολυβραβευμένο antivirus προϊόν της αμερικανικής εταιρείας ESET , που προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από ιούς, worms , trojans , προγράμματα spyware , adware , keylogger , riskware και phishing . Χάρη στα advanced heuristics (εργαλεία εντοπισμού τεχνητής νοημοσύνης), το Virus radar on-line (πρότυπο παρατηρητήριο ιών) και το σύστημα αμφίδρομης αυτοματοποιημένης επικοινωνίας ThreatSense, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το κορυφαίο πρόγραμμα antivirus . Το NOD32 α πευθύνεται, με ανάλογες εκδόσεις, σε εταιρικούς και οικιακούς χρήστες. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows και επιπλέον, Unix, Linux Workstation, Linux File Server, Linux Mail Server, Novell Netware Server, Lotus Domino Server, MS Exchange Server, MS-DOS, Kerio Mail Server, Kerio WinRoute Firewall, καθώς επίσης και Windows XP και Windows Server 2003 στα 64 bits . Η τιμή διάθεσης του retail pack για οικιακούς χρήστες (1 άδεια χρήσης για 1 έτος) ανέρχεται στις £22.90 , συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.   Στην Κύπρο διατίθεται από την εταιρεία ADAOX , μέσω εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών.

Σχετικά με την ADAOX (www.adaox.com)

Η εταιρεία ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση (distribution) κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφάλειας, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σήμερα, διαθέτει ένα δίκτυο 110 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 13 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων Antivirus, Antispam, Web Filtering, Intrusion Detection και Internet Bandwith Optimization. Εδρεύει στην Κύπρο.

Σχετικά με την ESET (www.eset.com)

Η εταιρεία ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη antivirus και security λογισμικού. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD32 για να ελέγξει τα προϊόντα της πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 60 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.

Σχετικές ιστοσελίδες

Όλα τα προηγούμενα δελτία τύπου για το NOD 32 (στα ελληνικά)

Αναφορές ξένου τύπου για το NOD32

Βραβεία NOD32

Δοκιμές ταχύτητας NOD32

Σημεία διάθεσης στην Κύπρο και συνεργάτες

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το δελτίο τύπου παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Χαράλαμπο Νικόπουλο, υπεύθυνο επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, στο τηλ. 6932881530, e mail babis @ adaox . com .

Για κάθε άλλη πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Γιώργο Παύλου, διευθυντή πωλήσεων για την Κύπρο, στο τηλ. 22873873, e mail gpavlou @adaox.com .

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Δελτίο Τύπου : NOD 32: Καινούριες διακρίσεις, σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική"

Σχολιάστε