Δελτίο τύπου: NOD 32: Ανεβάζει τον πήχη στα 64 bits !

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2005

 

NOD 32: Ανεβάζει τον πήχη στα 64 bits !

 

Το κορυφαίο πρόγραμμα προστασίας από ιούς ( antivirus system ) NOD 32 , υποστηρίζει, πλέον, με την ήδη διαθέσιμη καινούρια έκδοσή του, τα λειτουργικά συστήματα Windows XP και Windows Server 2003 στα 64 bits , για servers και προσωπικούς υπολογιστές. Έτσι, το NOD 32 καθίσταται ένα από τα πρώτα, χρονικά, antivirus που είναι συμβατό με συστήματα που «τρέχουν» στα 64 bits , προσφέροντας στους χρήστες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας τάσης των υπολογιστών. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των κατασκευαστών antivirus , που δεν έχει παρουσιάσει, ακόμη, συμβατή έκδοση με τα συστήματα X 64 (για οικιακούς και εταιρικούς χρήστες), το NOD 32 , οδηγώντας τις εξελίξεις, αναλαμβάνει την ασφαλή μετανάστευση των χρηστών στις συγκλονιστικές δυνατότητες της καινούριας αρχιτεκτονικής (64 bits ).

Θεωρείται κοινά αποδεκτό, ότι το επόμενο άλμα στην πληροφορική θα είναι η υιοθέτηση αρχιτεκτονικής 64 bits σε επεξεργαστές, λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές. Ήδη, οι επεξεργαστές 64 bits των Intel , AMD κ.ά. και τα λειτουργικά συστήματα Windows που «τρέχουν» στα 64 bits , βρίσκονται στις προθήκες των καταστημάτων και συγκροτούν μια ιδιαίτερα ελκυστική, αγοραστική πρόταση, καθώς υπόσχονται: γρήγορη εκτέλεση εφαρμογών για servers , desktops και laptops που απαιτούν μεγάλη ποσότητα μνήμης (λ.χ. επεξεργασία video , βάσεις δεδομένων, τρισδιάστατα παιχνίδια), μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια. Η αθρόα διείσδυση της εν λόγω αρχιτεκτονικής θεωρείται από τους ειδικούς του χώρου ως βέβαια. Εντούτοις, οι κατασκευαστές προϊόντων antivirus έχουν επιδείξει ως τώρα ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση, καθώς ελάχιστοι έχουν προβεί στην ανάπτυξη προϊόντων, συμβατών με τα 64 bits . Το γεγονός αυτό αποθαρρύνει υπολογίσιμη μερίδα χρηστών από το να μεταναστεύσει στα 64 bits και να επωφεληθεί των προσφερόμενων πλεονεκτημάτων.

«Η νέα έκδοση δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες και απλούς χρήστες να προχωρήσουν άμεσα στην υιοθέτηση της αρχιτεκτονικής 64 bits , χωρίς να ανησυχούν για ιούς, spyware και λοιπό κακόβουλο λογισμικό», σχολίασε σχετικά ο κ. Νεόφυτος Νεοφύτου, διευθύνων σύμβουλος της ADAOX . «Η καινούρια έκδοση του NOD 32 καλύπτει ένα μεγάλο κενό, κάτι που πιστεύουμε ότι θα εκτιμηθεί δεόντως, ειδικά από τις επιχειρήσεις που σκοπεύουν ή έχουν ήδη μεταβεί στα 64 bits », κατέληξε ο ίδιος.

 

Το NOD 32 x 64 για Windows XP και Windows Server 2003 είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

Το NOD 32(www .NOD 32.gr ) είναι το πολυβραβευμένο antivirus προϊόν της αμερικανικής εταιρείας ESET , που προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από ιούς, worms , trojans , προγράμματα spyware , adware , keylogger , riskware και phishing . Χάρη στα advanced heuristics (εργαλεία εντοπισμού τεχνητής νοημοσύνης), το Virus radar on-line (πρότυπο παρατηρητήριο ιών) και το σύστημα α μφίδρομης αυτοματοποιημένης επικοινωνίας ThreatSense, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το κορυφαίο πρόγραμμα antivirus . Το NOD32 α πευθύνεται, με ανάλογες εκδόσεις, σε εταιρικούς και οικιακούς χρήστες. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows και επιπλέον, Unix, Linux Workstation, Linux File Server, Linux Mail Server, Novell Netware Server, Lotus Domino Server, MS Exchange Server, MS-DOS, Kerio Mail Server και Kerio WinRoute Firewall. Η τιμή διάθεσης του retail pack για οικιακούς χρήστες (1 άδεια χρήσης για 1 έτος) ανέρχεται στα 39 ευρώ, τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρεία ADAOX , μέσω εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών.

Σχετικά με την ADAOX (www.adaox.com)

Η εταιρεία ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση (distribution) κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφαλείας, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σήμερα, διαθέτει ένα δίκτυο 110 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 13 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων Antivirus, Antispam, Web Filtering, Intrusion Detection και Internet Bandwith Optimization. Εδρεύει στην Κύπρο.

Σχετικά με την ESET (www.eset.com)

Η εταιρεία ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη antivirus και security λογισμικού. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD32 για να ελέγξει τα προϊόντα της πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 60 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.

 

Σχετικές ιστοσελίδες

Προηγούμενα δελτία τύπου για NOD 32 (στα ελληνικά)

http://www.presspoint.gr/source.asp?id=2629

 

Αναφορές έντυπου τύπου για NOD32

http://www.NOD32.com/about/press.htm

 

Βραβεία NOD32

http://www.NOD32.com/news/awards.htm

 

Δοκιμές ταχύτητας NOD32

http://www.eset.us/compare/

 

Σημεία διάθεσης στην Ελλάδα και συνεργάτες

http ://www .adaox .com /howtobuy /nod 32/greece .html

 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το δελτίο τύπου παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Χαράλαμπο Νικόπουλο, υπεύθυνο επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, στο τηλ. 6932881530, e mail babis @adaox .com .

 

Για κάθε άλλη πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Δημήτρη Ράικο, διευθυντή πωλήσεων για την Ελλάδα, στο τηλ. 6947619502, e mail draekos@adaox.com .