Darkfall MMO

Darkfall

Είδος: MMORPG (Μαζικό διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων)
Format: PC
Ανάπτυξη: Aventurine Α.Ε.
Εκδότης: AudioVisual Enterprises
Επίσημο site: http://www.darkfallonline.com
Ελληνικό site: http://www.darkfallonline.com/hellas
Ημερομηνία κυκλοφορίας (online):
Online: 22/2/2009
Ημερομηνίες κυκλοφορίας (retail):
Ελλάδα: 18/12/2009
Υπόλοιπες χώρες: (Προς ανακοίνωση)

Πως δημιουργήθηκε το Darkfall
Η Aventurine SA ( Αβέντουριν Α.Ε. ) είναι η εταιρεία η οποία αναπτύσσει το Darkfall και προέκυψε μέσα από την συνεργασία τριών Ελλήνων, του Ζάντ Μεχντάουι, του Τάσου Φλάμπουρα και του Σπύρου Ιορδάνη, με πέντε Νορβηγούς, τους Τσέτελ Χέλαντ, Κλάους Γκρόβνταλ, Έρικ Γιοχάνσεν, Ρίκι Σίκεντζερ και Χένινγκ Λούντβιγκσεν. Η Aventurine πλέον απασχολεί περισσότερους από 40 δημιουργούς, από τους οποίους τα 2/3 είναι Έλληνες. Για την λειτουργία του Darkfall ασχολούνται σήμερα περισσότερα από 100 άτομα. Η Aventurine είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του είδους της στην Ελλάδα.

Για την ολοκλήρωση του Darkfall χρειάστηκαν έξι χρόνια, σημαντικοί οικονομικοί πόροι, μεγάλη και εξειδικευμένη τεχνική κατάρτιση και ταλέντο προγραμματιστικό, καλλιτεχνικό, δημιουργικό και επιχειρηματικό. Χρειάστηκε υπομονή και ομαδική δουλειά. Εκατομμύρια γραμμές προγραμματιστικού κώδικα, χιλιάδες τρισδιάστατα μοντέλα και δεκάδες άλλα συστήματα λειτούργησαν αρμονικά, ώστε να δημιουργηθεί ένας εικονικός και ατμοσφαιρικός κόσμος, που να φιλοξενήσει τους χρήστες του παιχνιδιού.

Τι είναι το Darkfall
Χιλιάδες χρήστες από όλο τον κόσμο μπορούν να συνυπάρξουν ταυτόχρονα και να κοινωνικοποιούνται μέσα από ένα παιχνίδι. Στο Darkfall, τους δίνεται η δυνατότητα να διαμορφώσουν τον εικονικό κόσμο και να γράψουν την ιστορία του. Οι χρήστες ελέγχουν από έναν χαρακτήρα, ο οποίος τους συνοδεύει για όσο καιρό ασχολούνται με το παιχνίδι. Το Darkfall είναι διαθέσιμο σε DVD, αποκλειστικά για PC. Κυκλοφόρησε στις 22 Φεβρουαρίου 2009, online μέσω του http://www.darkfallonline.com και είναι πλέον ένα παγκόσμιο προϊόν το οποίο πωλείται σε περισσότερες από 120 χώρες στον κόσμο. Η retail έκδοσή του θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 18 Δεκεμβρίου 2009. Για τις υπόλοιπες χώρες θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Τα πλεονεκτήματα του Darkfall
– Φιλοξενεί τις μεγαλύτερες μάχες που έχουν υπάρξει ποτέ σε MMORPG με χιλιάδες παίκτες να συμμετέχουν ταυτόχρονα.
– Είναι το μοναδικό MMORPG με real-time σύστημα μάχης. Όταν πολεμάτε με άλλους χαρακτήρες, οι κινήσεις επίθεσης και άμυνας γίνονται σε πραγματικό χρόνο.
– Διαθέτει τον μεγαλύτερο κόσμο που φτιάχτηκε ποτέ σε online video game. Εκτός αυτού, ο κόσμος είναι συνεχής, χωρίς να υπάρχουν ζώνες και ενδιάμεσοι χρόνοι φόρτωσης (loading times).
– Είναι πλήρως ρεαλιστικό, αφού δίνει στο χρήστη την δυνατότητα να λεηλατήσει πλήρως τον εχθρό του (full loot) και να του πάρει ότι αντικείμενα είχε εκείνη τη στιγμή στην κατοχή του.
– Τα πλάσματα στον κόσμο του Darkfall έχουν μία από τις υψηλότερες τεχνητές νοημοσύνες (A.I.) της αγοράς. Σας αιφνιδιάζουν, αλλάζουν θέση ή τρέχουν μακριά όταν κινδυνεύουν.
– Όλοι οι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδες (Clans) και να συμμαχήσουν ή να πολεμήσουν μεταξύ τους. Μπορούν επίσης να χτίσουν πόλεις και να τις υπερασπιστούν.
– Κάθε server του παιχνιδιού έχει χωρητικότητα που ξεπερνάει τους 10.000 χρήστες, με δυνατότητα επέκτασης εφόσον χρειαστεί. Έτσι, οι μάχες μπορούν να έχουν μέχρι και εκατοντάδες παίκτες ταυτόχρονα, χωρίς να υπάρχει πτώση των καρέ (frame rate drop).

Οι διακρίσεις του Darkfall
– Θεωρείται ένα από τα πλέον ιστορικά MMORPG όλων των εποχών από το site MMORPG.com
– Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο αναμενόμενο MMORPG από τα μεγαλύτερα ξένα game sites.
– Το πιο ενδιαφέρον MMORPG για το 2009 από το site MMORPG.com.
– Το προφίλ του φιλοξενείται σε όλα τα μεγάλα game sites και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα στον τομέα των MMORPG.

Ελάχιστες απαιτήσεις
Οι ελάχιστες απαιτήσεις του Darkfall είναι οι εξής:
Μνήμη: 1GB RAM, αν έχετε Windows XP ή 2GB RAM, αν έχετε Windows Vista ή Windows Seven
Επεξεργαστής: Pentium 4 στα 2.5Ghz ή οποιοσδήποτε αντίστοιχος
Κάρτα γραφικών: 128BM με υποστήριξη PixelShader 2.0
Χώρος στον σκληρό δίσκο: 12GB
Επιπλέον απαιτήσεις: Σύνδεση στο Internet

 

Σχετικά με την Aventurine
Η Aventurine Α.Ε. είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Computer Games με έδρα την Αθήνα.  Κινητήριος δύναμη της Aventurine είναι το πάθος για το Gaming και την τεχνολογία πίσω από τα παιχνίδια. Η διαχείριση του Darkfall, το καινοτόμο παιχνίδι που κυκλοφορεί από τις 22 Φεβρουαρίου 2009, είναι η κύρια ασχολία της Aventurine.

Ο προγραμματισμός του παιχνιδιού, της τεχνολογικής πλατφόρμας, της μηχανής και των εργαλείων ξεκίνησε το 2003.  Η  Aventurine είναι μια πολυεθνική ομάδα 35 δημιουργών οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στο επίσημο site: http://www.aventurine.gr

Aventurine Α.Ε.
Αποστόλου Παύλου 10Β
Μαρούσι, Αθήνα. ΤΚ.15233
Τηλ: 210-6897512,
Fax: 210-6897305
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Τάσος Φλάμπουρας. Τηλ: 210-6897512
tasos@aventurine.gr
MediaRelations:Μάνος Γρυπάρης. Τηλ: 210-6897512(εσ: 304). Email:manos@aventurine.gr

Σχετικά με την Audio Visual Α.Ε.
Η Audio Visual Enterprises είναι μία κορυφαία εταιρία στο χώρο του Home Entertainment, με έδρα την Αθήνα και έντονη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής επικράτειας μέσο των εταιρειών της σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία.

Η Audio Visual Enterprises απαρτίζεται από ένα σύνολο εταιριών που καλύπτει ένα μεγάλο πεδίο στον τομέα της ψυχαγωγίας, περιλαμβάνοντας βίντεο, τηλεόραση, κινηματογράφους και πάρκα ψυχαγωγίας, ενώ είναι επίσημος συνεργάτης κολοσσών στον χώρο της διασκέδασης, όπως η Warner Bros, η The Walt Disney Company και η Village Films. Με το Darkfall Online και την δημιουργία ξεχωριστού τομέα Παιχνιδιών, η Audio Visual Enterprises πραγματοποιεί την είσοδό της στο χώρο του Online Gaming.

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στο επίσημο site: http://www.ave.gr