Βόμβα από το Megaupload: Οι ΗΠΑ σκοπίμως παραπλάνησαν το δικαστήριο με παράνομα εντάλματα!

Με μια κατάθεση που υποβλήθηκε στο δικαστήριο, το Megaupload σκοπεύει να κηρύξει παράνομα τα εντάλματα έρευνας που κατατέθηκαν από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η νομική ομάδα του Kim Dotcom υποστηρίζει πως η Κυβέρνηση εσκεμμένα παραπλάνησε το δικαστήριο, αποκρύπτοντας πληροφορίες που αποδείκνυαν ότι οι αρχές είχαν “φυτέψει” βασικά στοιχεία κατηγορίας.

Όταν η Κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέθεσε αίτηση για εντάλματα έρευνας κατά του Megaupload, είπε στο δικαστήριο πως το 2010 το είχε προειδοποιήσει για φιλοξενία παράνομων αρχείων.

Τότε, το Megaupload είχε ενημερωθεί από την εταιρεία φιλοξενίας του, για ένα ένταλμα έρευνας μιας άσχετης υπόθεσης στην οποία η Κυβέρνηση ζητούσε πληροφορίες για 39 παράνομα αρχεία που φιλοξενούνταν στους servers του.

Το Megaupload αποδέχτηκε το αίτημα και παρέδωσε πληροφορίες σχετικά με τους uploaders. Αυτά τα αρχεία παρέμειναν διαθέσιμα online καθώς το Megaupload είχε εντολή να μην αγγίξει τα οποιοδήποτε από τα αποδεικτικά στοιχεία. Ωστόσο ένα χρόνο αργότερα, αυτό χρησιμοποιήθηκε από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ ως ένδειξη αμέλειας από πλευράς Megaupload, μη λαμβάνοντας υπόψη το τι πραγματικά συνέβη.

Η Κυβέρνηση στα εντάλματα έρευνας αναφέρει:

Στις 18 Νοεμβρίου του 2011, 36 από τα 39 αρχεία που παραβίαζαν πνευματικά δικαιώματα ήταν ακόμα διαθέσιμα στους servers του Megaupload.

Αυτός ο ισχυρισμός είναι παραπλανητικός όπως εξηγεί ο δικηγόρος του Megaupload, Ira Rothken.

Το Megaupload είχε κάθε λόγο να διατηρήσει αυτά τα αρχεία δείχνοντας καλή πίστη, διότι η Κυβέρνηση είχε ζητήσει και πάρει πληροφορίες για αυτά και προειδοποίησε πως το να μάθουν οι χρήστες την ύπαρξη του εντάλματος και το ενδιαφέρον της για τα αρχεία, θα μπορούσε να θέσει την έρευνα σε κίνδυνο.

Στην κατάθεση αναφέρεται ότι:

Ποτέ η Κυβέρνηση δεν είπε στο δικαστήριο πως το Megaupload έκανε ακριβώς ότι η ίδια είχε ζητήσει – εκτέλεσε ένα ένταλμα έρευνας χωρίς να προειδοποιήσει τους δήθεν στόχους για την ύπαρξη της έρευνας. Ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης στο δικαστήριο, πως ο χειρισμός του Megaupload αποτελεί απόδειξη εγκληματικής πρόθεσης είναι ψευδής.

Με το να μην αναφέρει πως τα αρχεία δεν αφαιρέθηκαν επειδή το είχαν ζητήσει οι αρχές, η Κυβέρνηση σκοπίμως παραπλάνησε το Δικαστήριο λέει το Megaupload. Οι δικηγόροι υποστηρίζουν πως αυτό εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παραπτωμάτων που αποκαλύφθηκαν στις δικαστικές διαδικασίες της Νέας Ζηλανδίας.

Είναι σαφές από τα εντάλματα πως η Κυβέρνηση απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τις ένορκες καταθέσεις. Αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση την νομιμότητα των κατασχέσεων που πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας αυτά τα εντάλματα. Πρέπει να τεθούν και να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με το γιατί η Κυβέρνηση απέκρυψε αυτές τις πληροφορίες από το Δικαστήριο. Αλλά και για το αν θα μπορούσε να είχε κινηθεί νομικά εναντίων του Megaupload, εάν δεν είχε “φυτέψει” στοιχεία βασιζόμενα σε ψευδείς κατηγορίες.

Εάν τελικά τα εντάλματα έρευνας αποδειχθούν άκυρα ή παράνομα το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων του Megaupload. Αυτό όχι μόνο θα επιτρέψει στους χρήστες να πάρουν πίσω τα αρχεία τους αλλά θα επιστρέψει και εκατομμύρια δολάρια στο Megaupload.

O Kim Dotcom είναι έξαλλος σχετικά με τις ενέργειες της Κυβέρνησης οι οποίες κατέστρεψαν την επιχείρηση του, και μιλάει στο TorrentFreak.

Μια νόμιμη επιχείρηση καταστράφηκε και μαζί της χάθηκαν 220 θέσεις εργασίας. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία δεσμευμένα χωρίς ακροαματική διαδικασία. Εκατομμύρια χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους. Αντιτρομοκρατικές δυνάμεις συλλαμβάνουν μη βίαιους πολίτες. Μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν παράνομα τις επικοινωνίες μας. Ο Λευκός Οίκος, ένας Πρωθυπουργός και δύο Κυβερνήσεις καταχρώνται τα δικαιώματα μας. Διαβάστε αυτό το έγγραφο για να δείτε τις παράνομες μεθόδους που χρησιμοποιούν για να μας καταστρέψουν.

Αυτή η κατάθεση του Megaupload θα μπορούσε να είναι καθοριστική για την εξέλιξη της δίκης. Αν τα εντάλματα κηρυχθούν παράνομα, τότε ο Kim Dotcom και οι συνεργάτες του θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση για να κερδίσουν την υπόθεση.

Στο μεταξύ το νέο Mega έρχεται στις 19 Ιανουαρίου.

Πηγή: http://toptech4u.gr