Η IFPI (Παγκόσμια Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας) κατέθεσε αγωγές σε ακόμα περισσότερες χώρες, εναντίον χρηστών που διέθεταν μέσω του Διαδικτύου τραγούδια που καλύπτονται από copyright, ανακοινώνοντας 2.100 περιπτώσεις σε 16 χώρες όπως Βρετανία, Γερμανία,Ιταλία, Ελβετία, Σιγκαπούρη, Αργεντινή Χονγκ Κονγκ, κλπ (χώρες εκτός USA).
Αυτό είναι το τέταρτο κύμα αγωγών, δεδομένου ότι η διεθνής εκστρατεία άρχισε τον Μάρτιο του 2004, και στοχεύει στους χρήστες όλων των σημαντικότερων p2p δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των FastTrack (Kazaa), Gnutella (BearShare), eDonkey, DirectConnect, BitTorrent, WinMX, και SoulSeek.
Αναγγέλλοντας το πιό πρόσφατο κύμα των ενεργειών σε μια συνέντευξη τύπου στη Στοκχόλμη σήμερα, ο πρόεδρος της IFPI John Kennedy δήλωσε: “Αυτή είναι μια σημαντική κλιμάκωση των ενεργειών επιβολής μας, ενάντια στους ανθρώπους που φορτώνουν διανέμουν μουσική που καλύπτεται από copyright, μέσω p2p δικτύων. Για πρώτη φορά θα υπάρξουν οικονομικές και ποινικές κυρώσεις για αυτήν την δραστηριότητα στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Αυτό απεικονίζει τα αισθητά αυξανόμενα επίπεδα πειρατείας στο διαδίκτυο σ’ αυτές τις περιοχές. Το μήνυμα σήμερα είναι ότι, από τη Σουηδία στο Χογκ Κογκ και από Σινγκαπούρη στην Αργεντινή, δεν θα υπάρχει κανένα μέρος για να κρυφτούν όσοι είναι υπεύθυνοιγια την κλοπή της μουσικής στο διαδίκτυο.»