Αλλαγές στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Semantic Search και μεγαλύτερες περιγραφές

Στο blog της Google ανακοινώθηκαν δυο βελτιώσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της μηχανής αναζήτησης της Google.

Η πρώτη είναι μια διευρυμένη λίστα με χρήσιμες σχετικές αναζητήσεις και η δεύτερη είναι η αύξηση των περιγραφών των αποτελεσμάτων αναζήτησης – δύο αλλαγές που βοηθούν τους χρήστες να βρουν πιο αποτελεσματικά τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Ήδη έχει εφαρμοστεί στην google μια νέα τεχνολογία που φέρνει το «σημασιολογικό ιστό» ή τις «σημασιολογικές αναζητήσεις» (semantic search) αν το προτιμάτε, ένα βήμα πιο κοντά μας. Όταν πλέον ψάχνετε κάτι στην google, οι νέοι αλγόριθμοι προσπαθούν να καταλάβουν καλύτερα τις έννοιες που σχετίζονται με το θέμα που ψάχνετε και να σας επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο σχετικά αποτελέσματα γίνετε προσθέτοντας παράλληλα και μια λίστα στο κάτω – και μερικές φορές στο πάνω – μέρος με υπερσυνδέσμους με σχετικούς όρους.

Για παράδειγμα, εάν κάνετε αναζήτηση για [principles of physics], οι νέοι αλγόριθμοι θα καταλάβουν ότι οι όροι "angular momentum," "special relativity," "big bang" και  "quantum mechanic" είναι συναφείς και θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν περισσότερο ώστε να βρείτε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε και ψάχνετε. Ήδη αυτή η δυνατότητα έχει συμπεριληφθεί για 37 γλώσσες.